Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

Vásárlási feltételek

RENDKÍVÜLI HIRDETMÉNY

Jelenleg nincs

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - ALAPADATOK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

www.uvegpalota.hu

 

Üdvözöljük a Dr. Sasvári Anna egyéni vállalkozó (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.uvegpalota.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) megtalálható termékek megvásárlásának igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

Jelen Általános Szerződési Feltételeket a Szolgáltató valamennyi és a Webáruházban elérhető árucikkének a Webáruházban történő megvásárlására alkalmazni kell.

Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezik.

A Webáruház használatához kapcsolódó olyan technikai jellegű tájékoztatásokat, részletes feltételeket, melyeket jelen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a Webáruház felületein elérhető további információk tartalmazzák.

A szerződés nyelve magyar.

A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat Szolgáltató nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető. Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Vásárló a Webáruház használatával illetve a regisztrációval elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket, tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

 

1. A szolgáltató

 

Név: dr. Sasvári Anna                                              

Levelezési cím: 1037. Budapest, Laborc u. 34.       

Egyéni vállalkozói igazolvány száma: ES-675580       

Bejegyző Hatóság: Kiss Anita jegyző, Budapest, III. ker., 9701

Adószám: 42471019-2-41                                            

Telefonszám: +36-0-525-17-15                                    

E-mail: info[kukac]uvegpalota.hu                                 

 

2. Webáruházban folytatott tevékenység

 

A Webáruház célja üvegből és kristályból készült ékszerek, dísztárgyak online módon történő értékesítése.

 

A Honlapon található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Honlap felületén elhelyezett képek eltérhetnek a valóságtól, ezért a termékek mellett elhelyezett kép kizárólag illusztráció.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - A VÁSÁRLÁS

3. A webáruházban történő vásárlás

 

3.1. Regisztráció

 

A Webáruház tartalmának egyes részei elérhetőek minden Vásárló számára, regisztráció nélkül, azonban a Webáruházban történő vásárlásnak feltétele az érvényes regisztráció.

Ha a Vásárló regisztrálni szeretne a Weboldalon, akkor regisztrálni a megrendelés folyamata során és a kezdőoldalon a „Regisztráció” feliratra kattintva tud, ahol a következő adatokat szükséges megadnia a Szolgáltató részére:

 

 • Email cím
 • Jelszó
 • Név
 • Számlázási cím
 • Szállítási cím, ha az nem egyezik meg a számlázási címmel.

           

Nem kötelező jelleggel a Vásárló telefonszámát, születési évét is megadhatja a Szolgáltató részére.

 

A regisztráció sikeréről a Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Vásárlót.

 

Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info[kukac]uvegpalota.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Vásárlói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

 

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

 

Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

3.2. Termékek keresése

 

A Webáruházban lehetősége van a Vásárlónak arra, hogy a termékek között keresgéljen. Egyszerű keresés esetén a Vásárlónak csak a keresendő szót kell beírnia a keresősávba, és ha valamely termék megfelel ennek, akkor a rendszer megjeleníti. Összetett kereséshez a Vásárlónak a "Részletes keresés" menüpontra kell kattintania, majd itt a keresendő szó mellett megadhatja, hogy melyik kategóriában és a termék mely tulajdonságában kíván keresni. A keresés eredményeképpen a termékek ugyan úgy jelennek meg, mint a "Termékek" menüpont esetén. Ugyan úgy lehetőség van lapozásra és a termék részletes tulajdonságainak megtekintésére is.

 

3.3. Termékek körének meghatározása

 

A Webáruház felépítése kényelmes és gyors tájékozódási lehetőséget biztosít a Vásárló számára, a menüpontok segítségével könnyedén navigálhat a Webáruházban.

Vásárló a Webáruházban található termékek között a "Termékek" menüpont segítségével böngészhet. Először a Webáruházban található kategóriákat láthatja. Ha olyan kategóriába lép, ahol termékek találhatók, akkor ott megtekintheti a termékek nevét, árát, képét. Ha Vásárló bővebb információt szeretne kapni egy termékről, akkor a termék képére vagy nevére kattintva megjelenő felület nyújt tájékoztatást. Ekkor a "Termék részletek" oldalra jut el a Vásárló.

 

Az "Akciós termékek" kategóriában a Webáruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a "készlet erejéig" megjelölés. A "Többet olcsóbban" menüpont alatt Vásárló azokat a termékeket találja, amelyekre több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít a Szolgáltató. Az "Újdonságok" menüpontban találhatók a Webáruház kínálatában újonnan megjelenő termékek.

 

3.4. A megrendelés

 

Ha a Vásárló kiválasztotta a megvásárolni kívánt terméket, akkor azt a kosarába helyezheti, a „Kosár” ikonra kattintva. A kosár tartalmát a "Kosár" gombra klikkelve bármikor ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosarába tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt a piros „X” gombra kattintva vagy frissítheti kosarának tartalmát.

 

Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével Vásárló lapozni tud az oldalak között. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is, ehhez a Vásárlónak a "Kosár ürítése" gombra kell kattintania. Ha a Vásárló a termék megrendelése mellett dönt, akkor a "Megrendelés" gombra kell kattintania. Ha a Vásárló a „Megrendelés” gombra kattintott akkor a felugró ablakok közül a megfelelő kiválasztásával be tud lépni a Webáruházba, illetve választhatja a regisztrációs lehetőséget.

 

Ha regisztrálni kíván a Webáruházban, akkor a megjelenő adatlapot a Vásárlónak ki kell töltenie a „Regisztrálás” gombra kattintania. A „Regisztrálás” gombra kattintva a Vásárlónak ki kell választania a fizetési illetve a szállítási módot ("Fizetési és Szállítási módok") továbbá megadhatja a kupon vagy promóciós kódját, amit szeretne felhasználni a vásárláshoz. A „Tovább” gombra kattintva a Vásárló ellenőrizheti egy összegző felületen a megrendelésének adatait. Ha a Vásárló mindent rendben talált a megrendelésével kapcsolatban, akkor a Vásárlási Feltételek és az Adatkezelési tájékoztató elfogadását követően, a „Megrendel” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését a Szolgáltató részére. A megrendelés elküldését követően a Webáruház felülete is tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a megrendelését a Szolgáltató megkapta, illetve erről emailben is értesíti a Szolgáltató a Vásárlót.

 

Amennyiben a Vásárló a regisztrációt követően először vásárol a Webáruházban, akkor megrendelését - a rendszer által automatikusan kiküldött értesítésben található linkre („A megrendelés megerősítéséhez kattintson ide>>>>>”) kattintva - meg kell erősítenie, erre csak az első vásárlás alkalmával van szükség. Szolgáltató a megrendelés teljesítését mindaddig nem kezdi meg, amíg a Vásárló a megrendelését meg nem erősíti.

Ha a Vásárló elfelejtette jelszavát, az „Új jelszó kérése” funkció használatával Szolgáltató egy ideiglenes jelszót küld a megadott az email címére, amelyet belépés esetén a Vásárló meg tud változtatni.

Szolgáltató nem biztosít lehetőséget a több termékből álló megrendelések esetében a termékek külön-külön történő kiszállítására.

 

A Vásárló, a megrendelésének állapotát a megrendelés lezárásáig figyelemmel kísérheti a "Profil" menüpont segítségével. Vásárló itt megtalálhatja a Webáruházban leadott összes eddigi megrendelésének a számát és összegét. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható, amire rákattintva lehetősége van megtekinteni a megrendelés részletes adatait is és ki is nyomtathatja megrendelését, feltöltheti kosarát a megrendelésben szereplő adatokkal, valamint bankkártyás fizetés esetén kifizetheti a számlát, illetve más fizetési módot is választhat. Ha a Vásárló rendelkezik a Webáruházban bármilyen kedvezménnyel, akkor azt is itt tudja megtekinteni a "Kedvezmények" fülre kattintva.

 

3.5. Adatbeviteli hibák javítása

 

Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (vásárlói adatok módosítása), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az „x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rossz termék elhelyezése a kosárban, majd a termék törlése a kosárból, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím).

 

3.6. A termékek vételára

 

A termékek vételára bruttóban vagyis az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon van feltüntetve. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A kiszállítás költségeiről az ÁSZF 3.10.3. pontjában tájékozódhat.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

 

3.7. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

 

A Vásárló által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail nem a 48 órán belüli visszaigazolásnak és az ajánlat elfogadásának minősül, kizárólag tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. Ez az email tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt terméket, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

 

Szolgáltató a megrendelés feldolgozását követően azonban 48 órán belül, a Vásárló részére egy 2. emailben visszaigazolja a megrendelésének teljesíthetőségét.

 

Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló 2. e-mailt.

 

Abban az esetben, ha a Vásárló regisztrál a Webáruházban, akkor a regisztrációt követően elküldött első megrendelés alkalmával a Vásárlónak, a Szolgáltató által a megrendelés visszaigazolásában megtalálható megerősítő linkre kell kattintania ahhoz, hogy a Szolgáltató a megrendelés teljesítését megkezdje. A nem regisztrált Vásárlók esetében a megrendelés teljesítésének minden vásárlásnak feltétele, hogy a megrendelés visszaigazolásában megtalálható megerősítő link használatával megerősítse megrendelését. A felek között akkor jön létre a szerződés, ha a Vásárló a második emailben megtalálható „A megrendelés megerősítéséhez kattintson ide>>>>>” linkre kattintva jelzi a Szolgáltató felé, hogy megkezdheti a teljesítést. Regisztrált Vásárlók esetében a megerősítésére kizárólag az első megrendelés alkalmával van szükség.

 

Ha Vásárló rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. 

 

3.8. Fizetés

 

Fizetés utánvétellel: A szállítás módjától függően vagy a kiválasztott PostaPonton vagy pedig az MPL futárnak fizeti meg a megrendelés átvételekor a megrendelés végösszegét készpénzben.

 

Fizetés banki átutalással: A megrendelés végösszegének kifizetése történhet banki átutalással is. A banki átutaláshoz szükséges adatokat és információkat a Szolgáltató a megrendelés visszaigazolásáról szóló levélben küldi el a Vásárlónak. A fizetési határidő 5 banki nap, a fizetési határidő meghosszabbítása kérhető az info[kukac]uvegpalota.hu email címen a megrendelés számára való hivatkozással. Amennyiben a fizetés nem történik meg az adott fizetési határidőn belül és a meghosszabbítást a Vásárló nem kéri, akkor a Szolgáltató élhet az elállás jogával.

 

Bankkártyával történő fizetés: A megrendelés végösszegének kifizetése történhet a BORGUN bankkártyás rendszerén keresztül is. Bankkártyás fizetés a megrendelés visszaigazolását követően kezdeményezhető. A megrendelés beérkezéséről szóló automatikus értesítés NEM számít visszaigazolásnak! A megrendelés visszaigazolásáról szóló e-mailben részletes tájékoztatást adunk a tennivalókról.

A fizetés a BORGUN rendszerében történik, amely biztonságos csatornát használ és automatikus. A kártya adatok az Üvegpalotához nem jutnak el. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A kártyabirtokosok számára az internetes fizetés, csakúgy, mint a hagyományos POS terminálon történő fizetés díjmentes.

A Vásárló azonosítását szolgálja a kártya aláírási paneljében található 3 jegyű ellenőrző kód - amit CVC2-nek vagy CVV2-nek is szoktak nevezni - (a 3 jegyű ellenőrző kód megtalálható a kártyaszám, illetve annak utolsó négy számjegye után), melyet a fizetés során meg kell adni. A bankkártya adatokat minden esetben a BORGUN oldalán kell megadnia, így azok semmilyen körülmények között nem jutnak el a kereskedőhöz. Elfogadott bankkártyák: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron.

A fizetési határidő 5 banki nap, a fizetési határidő meghosszabbítása kérhető az info[kukac]uvegpalota.hu email címen a megrendelés számára való hivatkozással. Amennyiben a fizetés nem történik meg az adott fizetési határidőn belül és a meghosszabbítást a Vásárló nem kéri, akkor a Szolgáltató élhet az elállás jogával. Ha bankkártyás fizetési módot választott a Vásárló a megrendelése során, akkor a megrendelés véglegesítése után a "Fizetés" gombra kattintva ki tudja egyenlíteni rendelésének végösszegét. Ha mégsem kíván élni a Vásárló a bankkártyás fizetés lehetőségével, akkor kattintson a "Más fizetési mód" gombra.

 

Postai vagy Banki befizetés: A megrendelés végösszegének kifizetése történhet ún. postai készpénz befizetéssel („rózsaszín csekken”) vagy banki pénztári befizetéssel. A befizetéshez szükséges adatokat és információkat a Szolgáltató a megrendelés visszaigazolásáról szóló levélben küldi el a Vásárlónak. A fizetési határidő 5 banki nap, a fizetési határidő meghosszabbítása kérhető az info[kukac]uvegpalota.hu email címen a megrendelés számára való hivatkozással. Amennyiben a fizetés nem történik meg az adott fizetési határidőn belül és a meghosszabbítást a Vásárló nem kéri, akkor a Szolgáltató élhet az elállás jogával.

 

Fizetés készpénzzel: A személyes átvétel során a megrendelés végösszegének kifizetése történhet készpénzzel.

 

3.9. Számla

 

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállításakor, személyes átvételekor vagy azt megelőzően a Vásárló részére kinyomtatott számlát ad.

 

3.10. Kiszállítás, termék átvétele

 

Szolgáltató a visszaigazoló e-mailben szereplő feltételek szerint köteles a Vásárló által megrendelt termékeket a megrendelésben megjelölt szállítási címre juttatni. Vásárló pedig a megrendelt terméket a megrendeléskor megadott szállítási címen átvenni.

 

3.10.1. Kiszállítási határidő

 

A termékek kiszállítási határideje utánvételes fizetési mód esetén a visszaigazolástól számított 2-6 nap. A termékek kiszállítási határideje előre történő fizetés (banki átutalás, bankkártyás fizetés, postai vagy banki készpénz befizetés) esetén a sikeres fizetési tranzakcióról szóló értesítés kézhezvételétől számított 2-6 nap.

 

A termékeket és a számlát tartalmazó küldemény feladásáról a Szolgáltató e-mailben értesíti Vásárlót. A csomag kiszállítására az értesítést követő legfeljebb 48 órán belül kerül sor, a Vásárló által megadott címre vagy a kiválasztott PostaPontra. A küldeménynek a Posta Pontra való megérkezéséről a Posta értesíti a Vásárlót.

 

3.10.2. Kiszállítás módja

 

Szállítás Posta Pontra: Ez esetben a Vásárló a megrendelési folyamat során, a „Fizetési és Szállítási” módok menüpontban ki is tudja választani, hogy az adott megyén belül pontosan melyik Posta Ponton kívánja átvenni a megrendelését.

 

A terméknek a Posta Ponton való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően Vásárló kizárólag elállási jogával élhet, Posta Ponttól való távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

 

Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a futár jelenlétében kérnie kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!

 

MPL futárszolgálattal történő szállítás:  A Webáruházban leadott rendelések kiszállítása az MPL futárszolgálattal történik az online rendelés során a Vásárló által megadott címre. A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

 

A csomag aktuális helyzetéről a Szolgáltató értesítést küld a Vásárló részére e-mailben a regisztrációban megadott email címre.

 

Amennyiben a Vásárló a megjelölt időpontban nem tartózkodik a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. A futárszolgálat további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását. Amennyiben a kézbesítés ismét sikertelen, akkor a küldemény a futár által a szállítási címen hagyott értesítőn szereplő postahivatalban vehető át 10 napon belül.

 

A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg az online vagy a telefonos egyeztetésnek megfelelően, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Vásárlónak felróható okból -, akkor a 2. kiszállítás költségét Vásárló köteles megfizetni Szolgáltató részére.

 

A terméknek a futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően Vásárló kizárólag elállási jogával élhet, ezért a futár távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

 

Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a futár jelenlétében kérnie kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!

 

3.10.3. Kiszállítás díja

 

A kiszállítás díjáról a Vásárló a következő linken keresztül tájékozódhat. http://uvegpalota.hu/shop_contact.php, amely a jelen ÁSZF részét képezi.

 

3.10.4. Személyes átvétel

 

A Vásárló megrendelését személyesen is átveheti:

 • Az eLogisztika csomagátadó ponton, amelynek címe: 1067. Budapest, Podmaniczky u. 43.
 • Nagyobb ünnepek előtt Vevőtalálkozón, amellyel kapcsolatos információkat a „Személyes átvétel - Vevőtalálkozó” menüpontban teszi közzé a Szolgáltató
 • A Szolgáltató székhelyének címén előre egyeztetett időpontban.

A terméknek a személyes átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően Vásárló kizárólag elállási jogával élhet, ezért a személyes átvétel helyéről történő távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvétellel tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, akkor meg kell tagadnia az átvételt. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!

A személyes átvétel részleteiről és díjáról a Vásárló a következő linken keresztül tájékozódhat. http://uvegpalota.hu/shop_contact.php, amely a jelen ÁSZF részét képezi.

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - ELÁLLÁSI JOG

4. Elállási jog

 

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

 

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 

a) a terméknek,

b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

 

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

4.1. Fogyasztót a következő esetekben nem illeti meg az elállási jog:

 

a)      olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak;

 

b)      olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

 

c)      olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

 

4.2. Elállási jog gyakorlásának a menete

 

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló emailhez mellékelt, és a következő linken elérhető ELÁLLÁSI NYILATKOZAT ŰRLAP -ot is.  Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5.3. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató emailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

 A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

5. Szavatosság és jótállás

5.1. Szavatosság

5.1.1. Kellékszavatosság

 

A Vásárló, a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az 4. pontban megtarozott Fogyasztó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Fogyasztó érvényesíteni már nem tudja.

 

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

 

Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

A Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vásárló köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

 

Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

 

Vásárló közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles a Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Ha a Vásárló a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

5.1.2. Termékszavatosság

 

A termék (ingó dolog) hibája esetén az 4. pontban meghatározottak szerint fogyasztónak minősülő Vásárló – választása szerint – az 5.1.1. pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

 

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

 

Vásárló termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával, aki jelen esetben a Szolgáltató szemben gyakorolhatja.

 

A gyártó vagy Szolgáltató kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 

-          a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

-          a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

-          a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

5.2. Jótállás

 

Hibás teljesítés esetén Szolgáltató jótállásra köteles az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően.

A kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék Vásárlónak történő átadásának a napja. A kötelező jótállás minden olyan ékszer tekintetében fennáll, melynek eladási ára a 10.000 Ft-ot meghaladja.

 

Jótállás esetén Vásárlót ugyanazon jogok illetik meg, mint az 5.1.1 pontban, a kellékszavatosságról szóló részben feltüntetettek.

 

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítése után keletkezett.

 

Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok a 5.1.1 és a 5.1.2 pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

5.3. Szavatossági és jótállási igények érvényesítése

 

Szavatossági és jótállási igényeit a Vásárló az alábbi címen érvényesítheti:

 

Név:dr. Sasvári Anna

Cím: 1037. Budapest, Laborc u. 34.

E-mail: info[kukac]uvegpalota.hu

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

6. Jogérvényesítési lehetőségek

6.1. Panaszügyintézés helye

 

A Vásárló a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

 

Név: dr. Sasvári Anna

Levelezési cím: 1037. Budapest, Laborc u. 34.  

Telefon: +36-20-525-17-15

E-mail: info[kukac]uvegpalota.hu

 

6.2. Panaszügyintézés módja

 

Szolgáltató a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogás 6.1. pont szerinti elérhetőségeken történt előterjesztését követően legkésőbb 30 napon belül – melybe a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szerinti munkaszüneti napok ideje nem számít be – írásban érdemben válaszol a Vásárló kifogására, megjelölve a jogérvényesítés lehetősége esetén a jogérvényesítés lehetséges helyét, módjait valamint az arra nyitva álló határidőket.

 

Szóban közölt panaszt a Szolgáltató azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja, feltéve hogy a panasz jellege engedi. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányáttelefonon közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az előző pontban foglalt érdemi válasszal egyidejűleg megküldi.

 

6.3. Panaszügyintézés ideje

 

Szolgáltató Vásárló által előterjesztett kifogásokat a 6.1. pontban megadott közvetlen elérhetőségeken, hétköznapokon 8:00-15:00 között fogadja.

 

6.4. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

 

Amennyiben a Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

 

-       Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

-       Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

 

Budapesti Békéltető Testület

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

Fax: 06-1-488-2186

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

A Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI

7. A webáruház használatának feltételei

 

7.1. Felelősség

Vásárló a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

 

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Webáruház használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Webáruház használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

 

A Vásárlók által a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

 

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

Az Internet globális jellege miatt Vásárló elfogadja, hogy a Webáruház használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe köteles eljárni. Amennyiben a Webáruház használatával összefüggő bármely tevékenység a Vásárló államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Vásárlót terheli a felelősség.

 

Amennyiben a Vásárló a honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

Szolgáltató és Vásárló között a jelen Általános Szerződési Feltételek alapján létrejött megállapodás megszűnik, ha a Vásárló törli a regisztrációját, vagy ha a Szolgáltató törli a Vásárló regisztrációját.

 

7.2. Szerzői jogok

 

A Webáruház egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított Vásárlója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Webáruház tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Webáruház használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Webáruház felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a www.uvegpalota.hu domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domainnévre, annak aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A Szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - MÓDOSÍTÁS, TULAJDONJOG FENNTARTÁS, EGYÉB RENDELKEZÉSEK

8. Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

 

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók honlap felületén keresztül történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház, honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Felhasználóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

9. Tulajdonjog fenntartása

 

A vételár teljes kifizetéséig a termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Felhasználó birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 

10. Egyéb rendelkezések

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a honlapon, előzetes figyelmeztetés nélkül és hogy a honlapot más domainnév alá helyezze át.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2014. május 15.

Jelen ÁSZF kinyomtatható vagy letölthető az oldal tetején található ikonok segítségével.

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - MÓDOSÍTÁSOK

Módosítás ideje: 2014. augusztus 20.

Módosított rész: személyes átvétel

 

Módosítás ideje: 2014. július 3.

Módosított rész: bankkártyás fizetés

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) tartalmazza a http://www.uvegpalota.hu domain néven elérhető webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A Szolgáltatás technikai hátterét az Unas Mérnöki Iroda Kft. biztosítja.

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Tájékoztató feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház „Vásárlási feltételek” oldalán.

A webáruház használatával, a szállítási és fizetési feltételekkel kapcsolatos minden információ regisztráció nélkül folyamatosan elérhető a következő oldalakon:

    „Információk”

    „Vásárlási feltételek"

 

1. Az adatkezelő személye

dr. Sasvári Anna – egyéni vállalkozó (továbbiakban Adatkezelő) Adatai a weboldal „Információk” oldalán folyamatosan elérhetőek. Adatvédelmi nyilvántartási száma: 02447-0001.

 

2. A felhasználó személye

Az adatkezelő felhasználónak (továbbiakban Felhasználó) a webáruházban regisztrációval rendelkező, vagy hírlevélre feliratkozott személyeket tekinti.

 

3. Az adatok kezelése

A kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelő nem vesz igénybe adatfeldolgozót, a személyes adatokat saját maga kezeli. Az adatokat harmadik félnek át nem adja, azokat nyilvánosságra nem hozza, kivéve azon eseteket, amikor ez törvény által előírt kötelezettsége.

 

4. Az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás

Regisztráció

 A webáruházban bármely terméket csak regisztrációt követően lehet megrendelni. A regisztráció során megadásra kerülő adatok szükségesek

 

 • a webáruház szolgáltatásait igénybevevők azonosításához;
 • a megrendelés teljesítéséhez;
 • a megrendeléssel kapcsolatos adatok egyeztetéséhez;
 • a megrendeléssel összefüggő szolgáltatások nyújtásához (pl. ismételt megrendelés, megrendelés követés, megrendelés történet, kedvezmények igénybevétele, stb.)
 • a megrendeléssel kapcsolatos információknak a megrendelőhöz való eljuttatásához
 • a mindenkor hatályos számviteli és az adózás rendjéről szóló törvények által meghatározott bizonylatok (pl. számla) elkészítéséhez.
 • a megrendelésekkel és a szolgáltatásokkal kapcsolatban esetlegesen felmerülő vitás kérdések rendezéséhez
 • a törzsvásárlói kedvezmények nyújtásához

 

A kiszállítást igénylő megrendelések teljesítése során a szállítási címként megadott személyes adatokat, valamint a megrendelés egyes adatait (pl. utánvét összege) a Magyar Posta Általános Szerződési Feltételeiben előírt módon a postai bizonylatokon és a küldemény csomagolásán az adatkezelő feltünteti. A regisztráció során szükséges személyes vagy személyes jellegű adatok:

 

 • e-mail cím
 • jelszó
 • név
 • telefonszám
 • szállítási cím adatai
 • számlázási cím adatai

 

Az adatszolgáltatás a regisztráció vonatkozásában önkéntes és az adatkezelés jogalapja az érintett előzetes hozzájárulása. A regisztrációs adatok bármikor módosíthatóak.

 A Felhasználó köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a Felhasználó egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a Felhasználó adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal.

A regisztráció törlése az info[kukac]uvegpalota.hu címre eljutatott levélben kérhető. A regisztráció az elektronikus levél tartalmának megismerését követően azonnal törlésre kerül, kivéve, ha a regisztráltnak folyamatban lévő megrendelése van.

A megrendelés lezárására akkor kerül sor, ha utánvétes szállítási mód esetében az utánvételi összeg megérkezett, valamint, ha a kézbesítést követő 14 napon belül a megrendelő nem élt az elállási jogával, vagy bármilyen más panasszal.

Amennyiben a megrendelő a megrendeléssel kapcsolatban panasszal élt, vagy jelezte, hogy az árut vissza kívánja szolgáltatni, akkor a megrendelés lezárására a panasz megrendelő által elfogadott módon való rendezését, illetve, az áru ellenértékének visszatérítését követően kerül sor.

 

Hírlevél igénylés

A webáruház lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők a vásárláshoz szükséges regisztráció nélkül is kaphassanak ún. hírlevelet. A hírlevél igénylés során a következő adatok megadása szükséges:

 

 • név
 • e-mail cím

 

Az adatkezelő ezen adatokat kizárólag a webáruház tevékenységi körével összefüggő tartalmú elektronikus levelek eljuttatására használja, mint

 

 • a webáruház működésével kapcsolatos információk
 • a webáruház termékeivel kapcsolatos tájékoztatók
 • a webáruház termékeivel összefüggő ismeretterjesztő anyagok
 • közvetlen üzletszerzés célját szolgáló információk (új termékek érkezése, akciós ajánlatok, stb.)

A hírlevélre való feliratkozás a Felhasználó által bármikor törölhető.

 

5. Linkek más weboldalakra

 A weboldalon előfordulhatnak linkek más cégek weboldalaira. Az Adatkezelő nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen Nyilatkozat csak az Adatkezelő által működtetett webáruházra vonatkozik.

 

6. Google hirdetések és ajánlatok megjelenítése az oldal látogatóinak számára

A külső szolgáltatók, közöttük a Google, az Üvegpalota hirdetéseit internetes webhelyeken jelenítik meg. A külső szolgáltatók, közöttük a Google, cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett az Üvegpalota webáruház bármely oldalán és ez alapján jelenítik meg a hirdetést a felhasználónak. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait.

 

7. Felvilágosítás

A Felhasználók jogosultak személyes adataik kezeléséről, felhasználásáról tájékoztatást kérni az info[kukac]uvegpalota.hu címen.

 

8. Jogorvoslat

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

 

9. Módosítás

Az adatkezelő fenntartja a jogot a Tájékoztató módosítására. Módosítás esetében  a módosított Tájékoztatót elérhetővé teszi a webáruház „Vásárlási Feltételek oldalán” oldalán. A Tájékoztató kinyomtatható, vagy fájl formájában letölthető az oldal tetején található ikonok segítségével.

Webáruház készítés