Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

NAPLÓ
2010.04.22 10:20

Fitness és Wellness, avagy az új rablópáros

Illusztráció

Vajon mi a különbség a fitness és a wellness között? Melyik volt előbb? Hogyan alakultak ki? És vajon mi a közük az egészséghez?

Mi a kapcsolat köztük és Bonnie meg Clyde között?

Ezek a kérdések egy pihenőhétvége tapasztalatai alapján merültek fel bennem és a magam sajátos módján válaszoltam meg őket.

Nagyon különleges hétvégém volt nemrég, mivel nem dolgoztam. Férjemmel ajándékképpen kaptunk egy üdülési lehetőséget egy többcsillagos szállodában, gyönyörű természeti környezetben. A szoba és a félpanzió mellett a „Wellness részleg” bizonyos szolgáltatásai is benne foglaltattak a „csomagban”.


Az első érdekes tapasztalatot akkor szereztem, amikor bejelentkeztünk és én megkérdeztem tudnak-e adni egy turista térképet. (Éppen annyi időm volt, hogy bedobáljak néhány holmit a kistáskába, nem végeztem előzetes kutatásokat.). A városról? – kérdezte a recepciós. Turista térkép a városról? – gondoltam én, de csak annyit mondtam: Nem, az erdőben található turista útvonalakról. Hát olyan nincs, de menjek el a szálloda előtt balra és ott van erdei tornapálya.


Meglepett, hogy egy szállodában nincsenek felkészülve a kirándulni vágyókra. Jómagam örültem, hogy kiszabadultam a városból és feltett szándékom volt – az időjárás engedélyével – a természetben tölteni a hétvégét.


Lepakolás után azért a kíváncsiság lehajtott a földalatti szinten található „Wellness részlegbe”. A szolgálatban lévő hölgy azonnal ránk vetette magát és lelkesen sorolta a lehetőségeket: jacuzzi, fürdőruhás szauna, fürdőruha nélküli szauna, infraszauna, sókamra, egy kacsa úszató méretű medence és masszázs, utóbbi térítés ellenében. Valamint a fitness teremben mindenféle gépeknek a használata …


A mesterséges megvilágítás és a pára okozta sejtelmes fényekben és a kissé áporodott levegőben már néhányan áztatták magukat a jacuzziban. Közben kinn hétágról sütött a nap, csiripeltek a madarak, és a fák még kezdetleges kora tavaszi lombja is képes volt már egy kis suhogásra.


Mi a szomszédos szállodában szereztünk egy térképet és nekivágtunk a környező erdőnek. 2 nap alatt kb. 20-22 emberrel találkoztunk. Ebből 18 a kilátó körül lebzselt, amelyet egy parkolóból betonúton is meglehetett közelíteni, nem több mint 6-800 méternyi sétával. Az erdei ösvényeken humanoid élőlényekkel elvétve találkoztunk. Szombaton kb. 3 órányit sétáltunk úgy, hogy egyetlennel sem … Nem mintha hiányoztak volna, de furcsa volt. Gyerekkoromban a szüleimmel is sokat kirándultunk, és amikor a fiunk kicsi volt, akkor is. Ilyen „embertelen” erdőt én még soha nem láttam.


De magára vessen az erdő, hogy kiment a divatból. Macerás egy hely! Messze van. Hol süt a nap, hol esik az eső, hol fúj a szél, hol térdig ér a hó. Hol felfelé kell menni, hol lefelé, a gyökerekről és kövekről nem beszélve. Kisebb-nagyobb dolgaink elintézése is nehézkes, de a legnagyobb baj az, hogy kilométereken keresztül az ég adta világon semmit nem lehet vásárolni, se chips, se kóla, se Gucci napi, se Kroko szandi … Ráadásul csak mész, és fa, meg cserje, meg miegymás, tök uncsi.


Ezért aztán az ember – az erdő hátrányos tulajdonságait részben megszüntetendő – feltalálta a parkot. Igaz, hogy az időjárás szeszélyeit nem sikerült kiküszöbölni, de a park sokkal közelebb van, általában sík terepen helyezkedik el, vannak toalettek és a fogyasztási szükségleteink egy része is kielégíthető. Lehet sétálni, futni, biciklizni, stb. és vannak szórakoztató események is. Szóval a park nagyszerű hely, de még nem az igazi.


A következő lépés a természettől való totális elszakadás felé vezető úton a fitness terem. Igaz, hogy fizetni kell érte, kicsit sötét és mások „kipárolgását” is erősen érezni, de itt aztán nem esik, nem fúj. Futás, evezés, biciklizés vagy súlyemelés közben nézheted a TV-t, vehetsz „szálkásító” szereket, energiaitalt, sőt néhány helyen a legújabb fitness divatirányzat darabjait is megvásárolhatod. Öltöző, fürdő, toalett … Alakul már, de még mindig nem tökéletes. Egy zavaró elem még mindig van: a mozgás.


Nosza találjunk fel valamit, ami igazán jó! A wellness pénzbe kerül, általában sötét és büdös helyeken található, de az utolsó kényelmetlenség is megszűnik. Mert mit kell csinálni a jacuzziban? ÜLNI. Mit kell csinálni a szaunában? ÜLNI. Mit kell csinálni a sóbarlangban? ÜLNI. Mit kell csinálni masszázs közben? FEKÜDNI. Ez a tuti, ez a jó, ez a kánaán! Vagyis ülünk, vagy fekszünk többedmagunkkal egy kicsi, levegőtlen és sötét helyen. Well, végre minden zavaró tényezőt kiiktattunk!


Szerintem már csak egy kérdésre nem adtunk egyenes választ. Mi köze ennek Bonnie-hoz és Clyde-hoz? Hááát … Gondoljuk végig mit rabol el tőlünk Fitness és Wellness … Vagy nem is kell elrabolnia? Önként és dalolva adjuk?

 

Webáruház készítés