Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

NAPLÓ
2008.10.22 07:24

A zöldek eltűnése és a kultúra sírja

Tulajdonképpen ez a naplóbejegyzés az ég egy adta világon semmiről nem szól.


Tényleg semmiről. Nem szolgál információval, és nem történik benne semmi. Nem lehetne belőle sajtóhír, hiszen nincsen benne emberi hulla, nincsenek benne pártok vagy pártvezérek, nem szól bankok csődjéről vagy celebek fonnyadt, esetleg nem létező testrészeinek átszabásáról, de még a Greenpeace-ről sem.

 

Csak felrémlett bennem, hogy nem marad meg a bolt közelében semmi, ami zöld:

  • Először a növények adták fel (Lásd a Belvárosi „zöldkultúra” című búsongást!).
  • Aztán a zöld madáritató tálka enyészett el (Lásd a Veleszületett vagy pavlovi paranoia? Avagy mementó egy madáritató tálacskának című megemlékezést!)
  • Legutóbb pedig a zöld oszlop „szublimált” (Lásd Az oszlop című kifakadást!).

Vagyis egy kivétel mégiscsak van, a két éve telepített csörgőfácska. Meghálálta a locsolást és méltán pályázhat az „utca legszebb fácskája” címre. Persze létét annak köszönheti, hogy már telepítése pillanatában elég magas volt ahhoz, hogy a kutyák sem megtiporni, sem levizelni ne tudják. Kicsit félek ugyan, hogy a városi élet majd létrehoz valamiféle génmutációt és a kutyák majd nagyobb magasságokba is elérnek majd. Vannak már erre utaló jelek, mert egy kb. 50 cm marmagasságú kutya – jó szögben – képes akár 80-90 cm magasságig is „benedvesíteni” a tűzcsapot.

Lehet, hogy a zöldek eltűnése valamiféle misztikus dolog? Valami ördögi erőtér létezik a bolt körül? Vagy van „tudományos” magyarázat? Netán egyszerűen csak arról van szó, hogy a sivárrá vált szigetecske vagy az oszlop helyén tátongó lyuk a kultúra sírja is lehetne?

Na nem! Az nagyképűség lenne. De hátha a kultúra síremléke nem is egyetlen monumentális darab. Hátha ott van minden autóablakon kipöckölt csikkben, minden fel nem szedett kutyagumiban, minden a sor elejére való tolakodásban és abban, amikor egy metró kocsiban kb. ötven ülő ember tesz úgy, mintha nem vette volna észre a hetedik hónapban lévő ácsorgó kismamát …

Webáruház készítés