Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

BIZSU SULI
2011.11.17 10:58

Nanotechnológia és ékszerápolás

Az ékszerek tisztítása és ápolása kapcsán már sokszor esett szó a fém láncok „feketedéséről”. A feketedést a különböző maró anyagok és egyéb vegyszerek (verejték, parfüm, termálvíz, kozmetikai krémek, hajlakkok, stb.), az UV sugárzás, a szauna és a szolárium, valamint a levegőben található szennyező anyagok, mint pl. kénvegyületek okozzák.


Az ékszerek tisztítása és ápolása kapcsán már sokszor esett szó a fém láncok „feketedéséről”. A feketedést a különböző maró anyagok és egyéb vegyszerek (verejték, parfüm,  termálvíz, kozmetikai krémek, hajlakkok, stb.), az UV sugárzás, a szauna és a szolárium, valamint a levegőben található szennyező anyagok, mint pl.  kénvegyületek okozzák.A feketedést a különböző maró anyagok (verejték, parfüm, vegyszerek, termálvíz) és a levegő kénvegyület tartalma okozza.

A bizsu és ékszeripar próbál lépést tartani új fémötvözetek és bevonatok révén, mint pl. a ródium, a palládium, vagy akár a ruténium. Ezen fémek kissé sötétebbek az ezüstnél, és ellenállóbbak a káros szennyeződések és hatások ellen. Nem véletlen, hogy már az ezüstláncokat is ródium bevonattal látják el.

A nemesfém ékszerek esetében különböző vegyszereket, ill. azzal átitatott polírozó kendőket is ajánlanak a tisztításra. Ez tulajdonképpen nem csinál mást, mit az ékszer felületéről eltüntet egy nagyon-nagyon vékony réteget, és ezzel a korrodált felületet is, és ha volt rajta védő bevonat akkor azt is. Ezzel az újbóli elfeketedést tulajdonképpen meggyorsítja, és egyre gyakrabban kell tisztítani.

A bizsu láncok esetében ennél is rosszabb a helyzet, mivel a nemesfémekhez való vegyszerek csak tönkreteszik a felületet, mivel lemarják a felső védőréteget. Az igen elterjedt praktika – a fogkrémes tisztítás – ideig-óráig megteszi, de a benne lévő vegyszerek és súrolószemcsék ugyanúgy károsítják a felületet.

Úgy tűnik, hogy a nanotechnológia segíthet ezen a patthelyzeten. Amikor először ajánlották, akkor szinte fintorogtam, mert nem hiszek a csodaszerekben. De azt gondoltam, hogy nem veszíthetek semmit, ha kipróbálom. Így az elmúlt néhány hónapban kísérleteket végeztem egy nanotechnológiás bevonattal és az eddigi tapasztalatok nagyon ígéretesek. Íme, néhány eredmény:


Ezüst gyűrű

A gyűrűt viselnem sem kellett ahhoz, hogy megfeketedjen a levegő hatására. Fogkrémmel való megtisztítás után felvittem rá a nano bevonatot. Ennek 3 hónapja, és a gyűrű ugyanolyan fényes, mint a tisztítás után. Egyelőre nyoma sincs semmiféle újbóli "korrodálásnak".

 

Bizsu szemes lánc

Fiam barátnője kapott ajándékba medált nyaklánccal. A nyaklánc a felismerhetetlenségig megfeketedett kb. 2 hét alatt. Az ugyanilyen, de új korában nano bevonattal ellátott láncot jelenleg egy hónapja viseli, anélkül, hogy a legcsekélyebb elszíneződés mutatkozna rajta.


Ródium bevonatú bizsu kígyólánc

Egy vásárlóm minden figyelmeztetés ellenére nem változtat sem a parfümszórás helyén, sem a mennyiségén. Így a láncai a nyakának két oldalával érintkező felületeken szintén lemaródnak. Őt kértem meg, hogy viselje az egyik „nanokezelt” nyakláncot. Kb. 1,5 hónap múlva találkoztunk megint és elhozta megmutatni. Eléggé hihetetlen, de a lánc felülete sértetlen volt.

Igaz, hogy a kísérletek nem a nyári hőség idején zajlottak, de a várakozásaimhoz képest nagyon pozitív eredménnyel záródtak. Természetesen a nanotechnológián alapuló felületvédelmet elsősorban a takarításhoz és autóápoláshoz fejlesztették ki, de nagyon sok olyan alkalmazási területe van, amelyet még csak most kezdünk felfedezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Webáruház készítés