Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

BIZSU SULI
2012.09.26 09:05

Bizsuallergia? Egy frászt ...

Néhány „szépség-és-életmód” magazin bizsuallergiának hívja és az olcsó ékszerek szükségszerű velejárójaként emlegeti a fém allergiát. Úgy éreztem muszáj felvennem a kesztyűt és néhány tévhitet eloszlatni.Számos vevőm arról számolt be arról, hogy ő bizony semmilyen fémet – még az aranyat és az ezüstöt sem – bírja elviselni, bepirosodik, viszketni kezd a fülbevalótól, nyaklánctól a bőre. A kockázatmentes kipróbálást követően azonban kiderült, hogy a nálam vásárolt bizsuékszer semmiféle ilyen tünetet nem produkált.

 

Ennek magyarázata nagy valószínűséggel az, hogy a nők többsége a nikkelre allergiás. A nikkelt nagyon hosszú ideig használták a nemesfémek ötvözésére, illetve bevonatok készítésére. Például a ma használatos palládium helyett régen az aranyat is ötvözték nikkellel, hogy keményebb és ellenállóbb legyen az ékszer, mivel a színarany rendkívül puha és nagyon kopik. Így könnyen előfordulhat, hogy a nagymamától örökölt - nikkellel ötvözött - nemesfém ékszer a környezeti ártalmakkal sokkal inkább megterhelt unokák szervezetében allergiás reakciót vált ki.

 Tudtad-e, hogy egyes élelmiszerek (margarin, kakaó, mogyoró, mandula, dió, zab, lencse, stb. is tartalmaz nikkelt?

 

A nikkelt – előnyös tulajdonságai miatt – a bizsuipar is használja, mivel a nikkellel ötvözött fémek kevésbé kopnak és korrodálnak. Hozzá is szoktunk ahhoz, hogy az ilyen bizsuékszerek vajmi kevés odafigyelés és ápolás mellett is viszonylag tartósak. De a környezetszennyezés hatásai elől ezen a téren sem menekülhetünk. Miközben szervezetünk egyre kevesebb többletterhelést képes elviselni, a fémek is feladják a harcot. A kénhidrogének megnövekedett koncentrációja miatt pl. feketedik az ezüst és így a vele bevont fémek, a verejtékünk a levegő anyagaival és a kozmetikumokkal keveredve egyre savasabbá válik, és valósággal szétmarja az ékszereket.

 

A bizsuipar természetesen folyamatosan keresi megoldást, de az új anyagok – pl. ródium, palládium, vagy ruténium (amelyek egyébként nemesfémek!!!!) – használata és az új technológiák egyre drágábbá teszik az ékszereket, felgyorsítva ezzel a fémek egyébként is évtizedek óta tartó drágulásának folyamatát.

 

Egyszóval csapdában vagyunk! Miközben egyre érzékenyebb a szerveztünk a külső hatásokra a gazdasági környezet a pénztárcánkra gyakorol súlyos nyomást és így az olcsóbb megoldásokat keressük. Aki nem rajong az arany, ezüst vagy ékszerekért, mert a színesebb, kreatívabb dolgokat szereti, vagy nem engedheti meg magának, annak kompromisszumot kell kötnie! Vagy vállalja az allergia kockázatát, vagy jobban odafigyel az ékszereire és gondosabban viseli, tárolja és gondozza őket!!!!

 

A bizsuékszerek tárolásáról, viseléséről és tisztításáról itt olvashatsz még:

 

A divatékszerek tárolása

 

A divatékszerek viselése és tisztítása

 

A divatékszerek és a nyár

Webáruház készítés