Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

HÍREK-AKTUALITÁSOK
2014.06.30 09:22

Az Internetes vásárlás új szabályai és persze egy kis Üvegpalotásdi

Változtak az Interenetes vásárlás szabályai

Van néhány olyan szabály, amelyet a józan ész diktál:

 

1. Sose vásárolj olyan webáruházban, amelynek a tulajdonosáról/üzemeltetőjről nem találsz adatokat! Aki csak egy e-mail címet, vagy egy telefonszámot ad meg az törvényellenes, és talán nem is akarja, hogy elérd, ha gondod van.

 

2. Ellenőrizd le, hogy van-e a webáruház oldalán "Vásárlási Feltételek" vagy "Általános Szerződési Feltételek" című oldal és ha nem találsz inkább ne vásárolj.

 

3. Részesítsd előnyben a magyarországi elérhetőségekkel rendelkező cégeket, mert egy külföldön bejegyzett cég esetében esetleg nehezebb érvényesíteni a jogaidat.

4. Légy tisztában a jogaiddal és élj velük, de ne élj vissza, mert súlyos károkat okozol!

2014. június 13-tól új szabályok érvényesek az Internetes vásárlásokra. Nagyon röviden összefoglaltam őket, igyekeztem érthető lenni és kerülni a bonyolult jogi cirkalmakat:

a) A vásárlók - ahogy eddig is - visszaküldhetik az Interneten rendelt terméket, ha nem elégedettek vele. Eddig 8 munkanap állt rendelkezésükre, most 14 nap alatt kell eldönteniük, hogy élnek-e elállási jogukkal, vagy sem és erről nyilatkozniuk kell.

b) Természetesen vannak kivételelek, például az olyan termékek, amelyek a felbontás után egészségvédeli, ill. higiéniai okoból nem küldehteők vissza, vagy az olyan dolgok, amelyeket kimondottan a megrendelő egyedi igényei szerint készítettek, vagy alakítottak át.

c) Az elállás keretében visszajár a termék értéke és a kiszállítás díja (ahogy eddig is), de csak akkor kerül visszafizetésre, amikor a termék visszaérkezett, mégpedig a határidőn belül, amely a nyilatkozat megtételétől számított 14 nap. A szállítási költségek tekintetében is van egy kis változás, mert ha valaki pl. sürgösségi szállítást kért, akkor annak többletköltéségt nem követelheti vissza, csak az ún. alapdíjat.

d) A szabályozás új eleme, hogy a terméket csak a kipróbálás mértékéig lehet használni, vagyis az értékcsökkenés levonható a visszatérített összegből, ha a használat meghaladja azt a mértéket, amely a termék jellegének, tulajdonságainak, működésének megállapításához szükséges.

e) Fogyasztónak - az új Ptk. szerint - csak az számít, aki a magánemberként vásárol. Aki az üzleti tevékenységének körében jár el - vagyis a vállalkozás nevére kéri a számlát -, az például nem élhet az elállás jogával.

f) Jó tudni, hogyha egy webáruház nem igazolja vissza a megrendelést 48 órán belül, akkor tulajdonképpen a vásárló már nem köteles fenntartani a megrendelését.

g) A vásárlás előtt azt is érdemes ellenőrizni, hogy a webáruház vásárlási feltételei között milyen szállítási határidő szerepel. Amennyiben nincs benne ilyesmi, akkor 30 napon belül köteles kiszállítani a megrendelt terméket, máskülönben a vásárlónak szintén nem kötelessége fenntartani a megrendelését.

A törvényi változások miatt megváltoztak az Üvegpalota Általános Szerződési feltételei is (ÁSZF), amelyet itt lehet elolvasni >>>

A kissé száraz jogi téma után egy ínyencséget szeretnék ajánlani. A "Szitakötő" kristály ékszer szett a különleges alkalmi ékszerek közé tartozik. A csodaszép nyakék szorosan a nyakba illeszkedő, ún. choker fazon. A kristályok mintázata szitakötőre emlékeztet, ezáltal természetközeli, kissé romantikus, de ugyanakkor rendkívül látványos esküvői, illetve alkalmi ékszer.

Szitakötő kristály choker

Jó böngészést és kényelmes vásárlást kíván az

Üvegpalota

www.uvegpalota.hu

 

Webáruház készítés