Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

AZ ÜVEGPALOTA

Az Üvegpalota bizsu webáruház üveg- és kristály ékszerek, üveg és kristály dísztárgyak -  üveg virág, üvegfigura, stb. - online vásárlását teszi lehetővé. A legtöbb ékszer - nyaklánc, medál, függő, karkötő, fülbevaló, ékszer garnitúra, bross, kitűző, tiara - alapanyaga üveg, üveggyöngy, kézzel készült egyedi - ún. lámpaüveg - elem, vagy kristály. A kristály több gyártó cég - Swarovski, Preciosa, stb. által - készített ólomkristályt jelent. Az üveg ékszer webbolt kiemelkedő figyelmet szentel az esküvői-menyasszonyi ékszereknek és a romantikus - általában szív alakú - bizsuknak. Egyedi a miniatűr (apró) üvegfigura, az üveg virág, vagy a Swarovski kristállyal díszített figura választéka. Az üveg gyöngyökből álló rózsafüzérek, olvasók, kereszt motívumú nyakláncok internetes megrendelése is a webáruház specialitásai közé tartozik. Kiemelt cél, hogy az összeillő darabokból garnitúrát lehessen összeállítani. Így például a kristály esküvői ékszer kiegészíthető diadémmal, vagy az üvegékszer kategóriában több összeillő nyaklánc, fülbevaló és karlánc is található. A kínálatban főképpen Csehországból származó üvegékszerek és Swarovski, illetve Preciosa kristály ékszerek vannak. Az egyedi - lámpaüveg - elemek ugyanolyan eljárással és sok kézi munkával készülnek, mint a muránói ékszerek. A gyártókkal való közvetlen kapcsolat miatt viszont az árak kedvezőbbek. Gyakori az is, hogy a csodaszép egyedi üveggyöngyből itthoni kézműves munkával készül az ékszer. A fém alkatrészek a nyakláncok, karkötők, fülbevalók és rózsafüzérek esetben mind nikkelmentes fémötvözetek.

Google+

Üvegpalota és a Google+

Fizetési megoldás

NAPLÓ
2014.09.02 20:46

Üvegszárnyú pillangó? Hát ilyen is van?

Üvegszárnyú pillangó - Greta oto

 

A naplómat ma egy kis természeti kalandozással kezdem. Az üvegszárnyú pillangók ugyanis valóban léteznek. A különleges és csodálatosan szép élőlények szárnyai valóban olyanok, mintha csak üvegből lennének.

Egyikük az ún. Greta oto Mexikóban, Panamában és Kolumbiában őshonos, de néha átrepülnek Floridába is. Pontosan olyanok, mintha csak Tiffany technikával készült üvegdíszek volnának, de a természet alkotta őket ilyen csodásra, nem emberi kéz.

Üvegszárnyú pillangó - Citherias merolina Üvegszárnyú pillangó - Citherias merolina

 

A fenti képeken pedig a Citherias merolina lepke látható kétféle virágon is lefényképzve, hogy még jobban érzékelhető legyen a szárnyak üvegszerű áttetszősége.

Üvegszárnyú lepke

 

 

Ez a kép - itt fenn - szintén gyönyörű, de kakukktojás a lepkék között, mert ő emberi alkotás. Kiderült, ugyanis, hogy egy ún. "fotó effektus verseny" nevezett képe, tehát manipulált fényképpel van dolgunk.

Kristályszárnyú pillangó

 

A természeti érdekésségek után, tőlem megszokott módon, egy Üvegpalotában található lepkével egészítem ki a szépségek sorát. Ennek a pillangónak nem üveg, hanem Swarovski kristályok díszítik a szárnyát. A könnyed, csillogó és romantikus szobadísz remekbe szabott ajándék.

Webáruház készítés